Praktische informatie

Als  je een dag naar Drouwenerzand Attractiepark gaat hoef je geen tassen 'vol eten' mee te nemen, de entree is namelijk inclusief vers fruit, belegde broodjes, verse dagsoep, frites, snacks, koffie, thee, limonade èn ijs! Handig toch? Dat je niet steeds je portemonnee hoeft te pakken.

Het bestellen van je snacks gaat via een bestelformulier, hier volgt een uitleg: 'bestellen snacks'.  

En is één dag te kort, dan heeft Drouwenerzand ook overnachtingsmogelijkheden:


Online tickets
Online tickets koop je via onze site, deze tickets dien je uit te printen (voorkeur) en mee te brengen bij je bezoek of je kunt ze tonen op je mobiele telefoon. Let op: maak GEEN foto van het ticket op het beeldscherm, dat is niet scanbaar. Per bestelling wordt er € 1,50 transactiekosten berekend.

Keuken (allergenen, dieet, vegetarisch etc.)

 • Er is een deskundige kok aanwezig m.b.t. diëten (wel graag vooraf melden). Standaard hebben we glutenvrije snacks, deze worden op een aparte plek in de keuken bereid.
 • Voor onze vegetarische gasten ligt er een passend alternatief bij het buffet.
 • Dient u rekening te houden met een allergie? Kijk dan op onze > allergenenlijst < voor meer informatie. Raadpleeg altijd nog even de actuele flyer in het park tijdens uw bezoek en bespreekt u de allergie even met een keukenmedewerker.

Toegang tot attracties
Kijk hier voor een compleet overzicht van alle attracties met bijbehorende lengte-maten.

Roken 
Als u wilt roken kan dit in de aangegeven rookzone binnen het park.

Souvenir
Souvenirwinkel met o.a.: souvenirs, ansichtkaarten, leesartikelen, frisdrank en snoep.

Verloren/ gevonden voorwerpen
Iets verloren of vergeten? Vul dit formulier in: verloren voorwerpen.

Honden/ huisdieren
Honden en andere huisdieren zijn helaas niet toegestaan, m.u.v. geleidehond (herkenbaar aan 'hulphonddekje).

Autisme
Drouwenerzand Attractiepark is een autismevriendelijk park, wanneer je je autipas aan ons ons laat zien mag je via de uitgang (met één begeleider) in de attractie stappen.

Verder:
Het is niet toegestaan drink- en etenswaren uit ons aanbod mee te nemen buiten het park, het kan voorkomen dat u bij het verlaten van het park verzocht wordt de inhoud van uw tas te laten zien.

 • Baby verschoningsruimte aanwezig.
 • Invalidentoilet aanwezig.
 • E.H.B.O. ruimte aanwezig.
 • Kinderstoelen aanwezig.
 • Omroepsysteem aanwezig.
 • Magnetron voor het opwarmen van babyvoeding aanwezig.
 • Kluisjes voor uw handbagage aanwezig.
 • Betalingsmogelijkheden kassa: contant, pin, credit card.
 • Bushalte 50 meter van het park.

Rolstoelgebruik
Als je gebruik dient te maken van een rolstoel is het afhankelijk van je mogelijkheden of je in een attractie kunt of niet. De meeste attracties zijn toegankelijk middels een trap(petje), met uitzondering van de Zweefmolen, Botsauto's, Oldtimerbaan, Happy Sailor. Ieder mens is uniek, het is dus afhankelijk van de lichamelijke mogelijkheden of het betreden van een attractie mogelijk is of niet. Indien van toepassing/ mogelijk, mogen begeleiders je naar- en in de attractie tillen. Wil je meer informatie over de attracties, dat vind je hier: https://www.drouwenerzand.nl/attractiepark/attracties/. Wil je (nog) meer weten dan kun je ons altijd even bellen, we staan je graag te woord.

Op minder drukke dagen kan het voorkomen dat een medewerk(st)er 2 attracties bedient, wij vragen hiervoor uw begrip. Mocht dit het geval zijn, dan wordt dit bij de betreffende attractie aangegeven.

Bij Drouwenerzand Attractiepark wordt bij elke attractie duidelijk aangegeven vanaf welke lengte kinderen met- of zonder begeleiding de attractie mogen betreden. Het pretpark heeft veiligheid zeer hoog in het vaandel en zal hier dus goed (en streng) op toezien.

We zijn een park met voornamelijk buitenattracties.

Voor ieders veiligheid kan het voorkomen dat er door een storing of reparatie een attractie van Drouwenerzand Attractiepark tijdelijk wordt stilgezet. Wij vragen hiervoor uw begrip en kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. U kunt in dit voorkomend geval geen aanspraak maken op restitutie of andere compensatie.

Drouwenerzand Attractiepark besteedt veel tijd en aandacht aan het actueel houden van de site. Desondanks kan het voorkomen dat er informatie gegeven wordt die intussen niet meer van toepassing is, wij doen uiteraard ons uiterste best om dit te voorkomen maar mocht u iets opvallen wilt u ons hiervan dan op de hoogte brengen. Voor eventuele foutieve vermeldingen op de website kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.

Drouwenerzand Attractiepark is niet verantwoordelijk voor informatie op andere sites die betrekking hebben op Drouwenerzand Attractiepark.

Bereikbaarheid Drouwenerzand: kijk op onze routeplanner.

Leuke links:
www.robinhoodribhouse.nl
(Ribhouse met heerlijke specialiteiten van de grill, salades en vegetarische gerechten, gelegen naast het Attractiepark)

www.kwartjesberg.nl
groepsaccommodatie met Green Key, naast Drouwenerzand Attractiepark dus ook vlakbij: Boomkroonpad, natuurgebied Drouwenerzand, Hunebed Informatie Centrum, 'T Nije Hemelriek. Tal van mogelijkheden voor je schoolreis, familiereunie of cursusdagen.

www.mooiplekkie.nl
(groepsaccommodatie Hondelhoeve te Eext)

www.freizeitparks.de

www.uitzinnig.nl

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief