Eropuit bij Drouwenerzand!

Geniet van een heerlijk verblijf in Drenthe...
Ons vakantiepark bevindt zich middenin een prachtige natuurlijke omgeving. Je loopt zo de bossen of natuurgebied 'Het Drouwenerzand" in. Bos, fietspaden en wandelroutes vind je in de directe omgeving. Naast het vakantiepark vind je 'de Tweeling van Drouwen', 2 prachtige hunebedden die een bezoekje waard zijn. Ga erop uit en ontdek al het moois wat Drenthe te bieden heeft! 

Nieuw: het Peuzelpad!
Zondag 18 april   VOL
Zondag 25 april
Zondag 2 mei
14.00 - 17.00 uur 
De horecagelegenheden, Robin Hood Ribhouse, Eetcafé Alinghoek en Brasserie Flair hebben de 'koppen' bij elkaar gestoken en organiseren meerdere smaakvolle middagen! Heerlijke peuzel gerechtjes en daarbij genieten van de prachtige omgeving van ons natuurgebied het Drouwenerzand. De paarse paaltjes tussen Gasselte en Drouwen wijzen je de weg. 

Opgeven en starten met de route kan bij 1 van de 3 bovengenoemde horecalocaties. 

- Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers in stijl, uitleg over de route + routekaart
- Lekker wandelen in eigen tempo
- Onderweg 3 keer verrast worden met een fantastische versnapering. 
Prijs: € 22,50 p.p.
Ook is er de mogelijkheid om het uit te breiden met een dranken-arrangement á € 12,-.
Je krijg dan ook op alle locaties speciale bijpassende dranken. 

Reserveer nu via: 
info@robinhoodribhouse.nl
info@alinghoek.com
info@brasserieflair.nl

Activiteiten in de omgeving
Boomkroonpad Drouwen (momenteel gesloten i.v.m. lockdown)
November t/m maart; op zaterdag van 12.00 - 16.00 uur,  zondag en in de schoolvakanties van 10.00 – 16.00 uur. April t/m oktober dagelijks van 10.00 – 17.00 uur.

Vrij toegankelijk
Indianenpad
 
Ga als een échte indiaan op onderzoek in het bos! Volg de totempalen en ontdek echte bos schatten! Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

Kabouterpad
Wist je dat er kabouters in het bos wonen? Ga maar op zoek! Geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. 

Lorkenspeelbos
In bomen klauteren, hutten bouwen, met takken sjouwen. Het kan allemaal in het Lorkenspeelbos in de boswachterij Gieten-Borger. Leef je uit en ontdek spelenderwijs de geheimen van de natuur.

Wildlands Emmen (momenteel gesloten i.v.m. lockdown)
Trek je warme jas aan en ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguins, maar wacht even… in de jungle kan je jas weer uit en maak je kennis met de olifantenfamilie. Sluit je dag af tussen de neushoorns en giraffen als je op safari gaat over de savanne. Tijdens je dagje Wildlands maak je een wereldreis in één dag! Vanuit Drouwen ben je binnen een half uur bij Wildlans Emmen. Reserveer je dagje uit vooraf via de website.

Eko Tours Exloo 
Ga Corona-proof op een bijzondere excursie met Eko-Tours langs al het moois in het Unesco Geopark de Hondsrug. Beleef de natuur op een nieuwe manier met een 100% elektrisch voortuig in Drenthe. De gids heeft verschillende mooie excursies voor je uitgestippeld en samen bezoek je de vele bezienswaardigheden en de prachtige natuur. Zie de website voor meer informatie over de excursies en de kalender om meteen een excursie te boeken. Vanuit Drouwen ben je binnen 15 minuten in Exloo. Ga op safari in Drenthe en ontdek al het moois!

Wandelen in de omgeving
Paarse paaltjes wandeling Drouwenerzand (tegenover het vakantiepark)
Mammoetpad Borger 
Poolshoogte Vlintenholt, Odoorn
Houten pad van Theodoor, Orvelte
Wolvenspoor Schoonloo
Spoor van de sabeltandtijger, Exloo

Restaurant in de omgeving
In verband met de geldende Corona maatregelen zijn restaurants momenteel gesloten. Uiteraard wordt er wel de mogelijkheid geboden om af te halen. 

Robin Hood Ribhouse, Drouwen
Waan je helemaal in de Middeleeuwen en geniet van heerlijke gerechten.
Rij door de Drive Thru van Robin Hood en neem je maaltijd mee naar je eigen accommodatie. Dagelijks geopend van 16.00-20.00 uur.
Afhalen in het restaurant is ook dagelijks mogelijk tussen 16.00-20.00 uur. Zie hiervoor de afhaal menukaart.

Alinghoek Drouwen
Geen zin om te koken? Alinghoek is met de auto bereikbaar binnen 5 minuten vanaf je accommodatie! Een patatje mayo, bittergarnituur of toch een heerlijk menu? Alinghoek heeft mogelijkheden genoeg! Kies je favoriet via de afhaal menukaart en geef je bestelling telefonisch door via 0599-565125.

Chimos Tapas, Buinen
Wil je een keer wat anders? Geniet in je eigen accommodatie van de Spaanse smaken van Chimos Tapas in Buinen. (10 auto minuten). Via de website reserveer je een afhaaldag naar keuze. Bij je bestelling ontvang je 2 tafeltjes, 1 met koude tapas en 1 met warme tapas. De tapas worden op de originele Spaanse manier bereid. Dat wordt smullen!

Paarse paaltjes wandelroute Drouwenerzand 

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief