Schoolreis

Ook zo nieuwsgierig naar een kijkje achter de schermen bij het Drouwenerzand? Begrijpelijk, daarom nemen wij jullie in diverse blogs mee achter deze schermen. We krijgen regelmatig bezoek van enthousiaste  ‘schoolreiskinderen’ en vandaag laten wij jullie zien hoe een schoolreisdag op Drouwenerzand eruit ziet/ kan zien.


De meeste scholen maken een reservering voor hun schoolreis zodat wij per dag weten hoeveel enthousiaste kinderen we die dag ongeveer kunnen verwachten. Hoe de kinderen aankomen is voor ons een verrassing; we staan uiteraard klaar om de bussen op te vangen, maar er zijn ook groepen die heel sportief op de fiets arriveren. Iedereen is er natuurlijk vroeg bij en de kinderen staan te trappelen om binnen te komen. Wij proberen dat dan ook zo spoedig mogelijk te laten verlopen, want kinderen voor de toegangspoorten van een wereld vol plezier lang te laten wachten is natuurlijk niet zo aardig ;).

Eenmaal binnen stromen de meeste meesters/juffen richting de koffiehoek en gaan de kinderen “los”. Veiligheid staat hoog in het vaandel en de medewerkers letten dan ook goed op dat in de haast en al het plezier te kleine kinderen niet alleen in een attractie gaan. Sommige zijn helaas net te klein, maar we proberen dan de durfals tussen de meesters en juffen uit te zoeken die een rondje meegaan.

Al dat spelen zorgt natuurlijk voor hongerige buikjes en rondom etenstijd is het vanzelfsprekend spitsuur in de keuken (kinderen zijn natuurlijk wel een beetje gewend om allemaal rond hetzelfde tijdstip te eten). Het is mogelijk  om na binnenkomst een afspraak te maken met de keukenchef om gezamenlijk te eten. Sowieso gezellig natuurlijk, maar ook wel zo gemakkelijk voor iedereen. Op het afgesproken tijdstip staat het eten klaar om opgehaald te worden door  de meesters en juffen en worden de kinderen omgeroepen dat ze zich gaan verzamelen. Smullen maar en gauw weer verder spelen!

Je hoofd op hol brengen in de XLR8 en vliegen door de lucht met de wind door je haren in de Wild West Swing. Even bijkomen met een ritje in de trein, waarna de echte lefgozers over de kop gaan in de Para Jump. Daarna even heerlijk genieten van een overheerlijk softijsje (misschien beter in deze volgorde dan eerst een ijsje eten en daarna in de Para Jump). Nog even botsen in de botsauto’s (met de riemen vast uiteraard) en varen over de woeste golven in de Piraat. Voor de kleinere kinderen zijn er de wat rustiger attracties zoals de Teacups, het mini-Rad, de Oldtimerbaan en de Dierenmolen. Ook nog even langs de souvenirshop om het meekregen zakgeld te besteden aan een blijvende herinnering zoals een Danny knuffel.

Maar dan klinkt het omroepsysteem helaas al weer; de groep moet zich verzamelen. Nog even gezellig met z’n allen op de jaarlijkse schoolreis foto en de reis (voor sommige een hele tocht) terug naar school begint. Nog even nagenieten en aan elkaar vertellen in welke attracties je wel niet allemaal durfde!

Voor ons als medewerkers is het contrast groot; van (vele) rond rennende en enthousiast spelende kinderen in de middag tot het laatste afzwaai moment waarbij op de doordeweekse dagen de rust in het park is wedergekeerd. Maar dat contrast zorgt ervoor dat je van beiden kunt genieten en zoveel kinderen zien genieten geeft uiteraard sowieso een fijn gevoel. Zeker ook een fijn gevoel is dat je scholen regelmatig ziet terugkeren en ook de meesters en juffen een leuk dagje uit kunt bezorgen (in plaats van dat ze alleen maar alle stress voelen die erbij komt kijken om een uitje te organiseren voor een grote groep kinderen). We kijken ernaar uit om jullie te ontvangen en een onvergetelijk schoolreisje te bezorgen!

Belangrijke niet te vergeten details: het schoolreistarief bij Drouwenerzand Attractiepark is slechts € 8,95 p.p. all-in voor basisscholen (maandag t/m vrijdag, vanaf 20 personen, niet mogelijk tijdens feestdagen en schoolvakanties Noord Nederland). Meer informatie en reserveren vind je hier: Schoolreis Drouwenerzand Attractiepark.

ONTDEK MEER DAN 20 ATTRACTIES
* nieuw 2024 * Drifter

Deze nieuwe familieattractie biedt volop 'fun' voor jong, jeugd en oud(er)! 

Freak Out

Deze stoere, snelle attractie is speciaal voor Drouwenerzand Attractiepark gebouwd en is voor de echte durfals!

Mini Rad

Deze vrolijke attractie is speciaal voor de jongere kinderen die graag de 'hoogte' in gaan.

Hunebed8baan

Een geweldige uitdaging voor de jeugd en hun ouders.

Tea Cups

In de Tea Cups is het volop vermaak voor de kinderen; heerlijk rondjes draaien, gillen en joelen!

Dumbo

Deze superleuke attractie is voor kinderen die zelf graag de 'touwtjes in handen' hebben.

Wild West Swing

De Wild West Swing gaat maar liefst 4 meter de lucht in en dan ook nog scheef draaien!

Landhuys den Linden

Kom ook gruwelijk griezelen in Landhuys den Linden. Vraag gerust een oudere mee als je denkt dat je het te spannend vindt, dat snappen we best!

Dierenmolen

Dikke pret voor de kleintjes onder ons op een koe, ezel of varken!

XLR8

De XLR8 heeft al veel kinderen het hoofd op hol gebracht, binnen één seconde van 0 naar 65 km/pu is ook niet niks!

Trein

Let op! De trein van Drouwenerzand gaat vertrekken, toettoet!!

Speeltoestellen

Fantastische speel en kliederplek: de water- en zandbouwplaats! Doordat het deels verhard is kunnen kinderen in een rolstoel ook lekker mee spelen. 

Happy Sailor

Lekker bootje varen in de Happy Sailor, wat zijn die golven hoog! 

Break Dance

De grootste uithalen hoor je uit deze attractie komen, gierend van de pret draait iedereen zijn rondjes!

Para Jump

De Para Jump is voor de echte lefgozers onder ons!

Piratenboot

Met deze boot breek je de hoogste golven, zonder nat te worden!

Ezelbaan (indoor)

Op de rug van een ezel kun je rustig de Mexicaanse omgeving bekijken.

Botsauto's

Lekker botsen in de botsauto's en denk erom: riemen vast!

Authentieke Caroussel

Heerlijk draaien in de kop en schotel of deinen op de rug van een tijger, olifant of paard.

Spinning Coaster

De Spinning Coaster is een Familie8baan, die je alle bochten goed laat voelen!

Oldtimerbaan

In een prachtige oldtimer mag je zelf sturen en je gasten naar het eindstation chauffeuren, wie wil dat nou niet?!

Waterplein

Neem maar een paar handdoeken mee want het Waterplein zorgt bijna altijd voor minimaal een paar natte voeten! 

ALLE ATTRACTIES
OPENINGSTIJDEN
Check voor je bezoek de openingstijden.
ENTREEPRIJZEN
Bij Drouwenerzand geniet u ALTIJD van de all-in formule! In combinatie met de voordelige entreeprijzen, het ideale uitje voor het hele gezin!
NIEUWS
Hier lees je het laatste nieuws van zowel Drouwenerzand Attractiepark als Drouwenerzand Vakantiepark.
ARRANGEMENTEN
10,50 p.p.
SCHOOLREIS BASISSCHOOL
Het attractiepark is overzichtelijk ingericht; ideaal voor een onvergetelijke schoolreis van groep 3 t/m 8 dus!
vanaf 10,50 p.p.
KINDERFEESTJES
Het eten is geregeld, de jarige krijgt een kadootje en alle kinderen krijgen iets lekkers!
14,50 p.p.
IDEAAL VOOR GROEPEN
Ideaal voor je een familiedag en verenigings- of personeelsuitje, alles is in één keer goed geregeld! Genoeg te zien en te beleven door jong èn oud!
Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief
 
}