Schoolreis

Ook zo nieuwsgierig naar een kijkje achter de schermen bij het Drouwenerzand? Begrijpelijk, daarom nemen wij jullie in diverse blogs mee achter deze schermen. We krijgen regelmatig bezoek van enthousiaste  ‘schoolreiskinderen’ en vandaag laten wij jullie zien hoe een schoolreisdag op Drouwenerzand eruit ziet/ kan zien.


De meeste scholen maken een reservering voor hun schoolreis zodat wij per dag weten hoeveel enthousiaste kinderen we die dag ongeveer kunnen verwachten. Hoe de kinderen aankomen is voor ons een verrassing; we staan uiteraard klaar om de bussen op te vangen, maar er zijn ook groepen die heel sportief op de fiets arriveren. Iedereen is er natuurlijk vroeg bij en de kinderen staan te trappelen om binnen te komen. Wij proberen dat dan ook zo spoedig mogelijk te laten verlopen, want kinderen voor de toegangspoorten van een wereld vol plezier lang te laten wachten is natuurlijk niet zo aardig ;).

Eenmaal binnen stromen de meeste meesters/juffen richting de koffiehoek en gaan de kinderen “los”. Veiligheid staat hoog in het vaandel en de medewerkers letten dan ook goed op dat in de haast en al het plezier te kleine kinderen niet alleen in een attractie gaan. Sommige zijn helaas net te klein, maar we proberen dan de durfals tussen de meesters en juffen uit te zoeken die een rondje meegaan.

Al dat spelen zorgt natuurlijk voor hongerige buikjes en rondom etenstijd is het vanzelfsprekend spitsuur in de keuken (kinderen zijn natuurlijk wel een beetje gewend om allemaal rond hetzelfde tijdstip te eten). Het is mogelijk  om na binnenkomst een afspraak te maken met de keukenchef om gezamenlijk te eten. Sowieso gezellig natuurlijk, maar ook wel zo gemakkelijk voor iedereen. Op het afgesproken tijdstip staat het eten klaar om opgehaald te worden door  de meesters en juffen en worden de kinderen omgeroepen dat ze zich gaan verzamelen. Smullen maar en gauw weer verder spelen!

Je hoofd op hol brengen in de XLR8 en vliegen door de lucht met de wind door je haren in de Wild West Swing. Even bijkomen met een ritje in de trein, waarna de echte lefgozers over de kop gaan in de Para Jump. Daarna even heerlijk genieten van een overheerlijk softijsje (misschien beter in deze volgorde dan eerst een ijsje eten en daarna in de Para Jump). Nog even botsen in de botsauto’s (met de riemen vast uiteraard) en varen over de woeste golven in de Piraat. Voor de kleinere kinderen zijn er de wat rustiger attracties zoals de Teacups, het mini-Rad, de Oldtimerbaan en de Dierenmolen. Ook nog even langs de souvenirshop om het meekregen zakgeld te besteden aan een blijvende herinnering zoals een Danny knuffel.

Maar dan klinkt het omroepsysteem helaas al weer; de groep moet zich verzamelen. Nog even gezellig met z’n allen op de jaarlijkse schoolreis foto en de reis (voor sommige een hele tocht) terug naar school begint. Nog even nagenieten en aan elkaar vertellen in welke attracties je wel niet allemaal durfde!

Voor ons als medewerkers is het contrast groot; van (vele) rond rennende en enthousiast spelende kinderen in de middag tot het laatste afzwaai moment waarbij op de doordeweekse dagen de rust in het park is wedergekeerd. Maar dat contrast zorgt ervoor dat je van beiden kunt genieten en zoveel kinderen zien genieten geeft uiteraard sowieso een fijn gevoel. Zeker ook een fijn gevoel is dat je scholen regelmatig ziet terugkeren en ook de meesters en juffen een leuk dagje uit kunt bezorgen (in plaats van dat ze alleen maar alle stress voelen die erbij komt kijken om een uitje te organiseren voor een grote groep kinderen). We kijken ernaar uit om jullie te ontvangen en een onvergetelijk schoolreisje te bezorgen!

Belangrijke niet te vergeten details: het schoolreistarief bij Drouwenerzand Attractiepark is slechts € 8,95 p.p. all-in voor basisscholen (maandag t/m vrijdag, vanaf 20 personen, niet mogelijk tijdens feestdagen en schoolvakanties Noord Nederland). Meer informatie en reserveren vind je hier: Schoolreis Drouwenerzand Attractiepark.

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief