Blog kindvriendelijk Drouwenerzand

Op 1 juni wordt de dag van het kind gevierd. Op deze kinderdag worden de kinderen een beetje verwend met bijvoorbeeld cadeautjes of een leuk dagje uit. Ook wordt er stilgestaan bij de rechtenvan het kind en worden hierom heen acties opgezet. Dit zijn natuurlijk veel rechten, maar één die wij belangrijk vinden en onze bijdrage aan willen leveren is het recht op spelen en plezier. Kindvriendelijkheid is dus belangrijk en daarom hierbij een top 5 aan aspecten waarin kindvriendelijkheid tot zijn recht komt in Drouwenerzand.

  1. Kindvriendelijke dienstverlening

Kindvriendelijkheid komt natuurlijk het meest tot uiting in het gevoel dat kinderen bij een dagje uit naar Drouwenerzand ervaren en dit gevoel wordt het sterkst beïnvloed door het menselijke aspect; onze medewerkers. Zij kunnen er voor zorgen dat een kind zich VIP voelt en de dag echt vooral om hun draait en ietsjes minder om de ouders. Aandacht geven door vragen te stellen en het kind zich speciaal te laten voelen. Een leuk voorbeeld hiervan is als een kind zijn verjaardag komt vieren. Bij binnenkomst staat er een mooie verjaardagsstoel klaar waar een gezellige verjaardagsfoto gemaakt kan worden en worden er cadeaus uitgedeeld. Daarnaast krijgt de jarige een mooie button op waardoor de medewerkers de jarige de hele dag kunnen herkennen en hierop kunnen inspelen. 

  1. Veiligheid

Een kind moet ook veilig kunnen spelen. Veiligheid staat echt op nummer één bij Drouwenerzand. Het park is relatief klein en overzichtelijk waardoor je de kinderen gerust rond kan laten struinen. Een kind kan daarbij niet zomaar in een "grote enge" attractie terecht komen. We hebben namelijk voor elke attractie lengte restricites waar de medewerkers streng op toezien, in het kader van veiligheid uiteraard. Op de website kun je deze terugvinden zodat je van tevoren kunt bekijken tot welke attracties de kinderen toegang hebben.

  1. Attracties

Over attracties gesproken... Bij een attractiepark denk je misschien aan de grootste hoogtes en de gigantische snelheden, vaak minder geschikt voor de kleintjes. Drouwenerzand probeert een gevarieerd aanbod te bieden zodat het een leuk uitje voor jong en oud(er) blijft. Voor de kleinsten zijn er bijvoorbeeld de oldtimers, de carrousel en het ponyrijden. In veel attracties is er ook toegang mogelijk onder begeleiding. Zo kun je dus al op jonge leeftijd in veel attracties (als je dit durft natuurlijk) onder de veilige vleugels van bijvoorbeeld je ouders. Meer informatie over de attracties vind je hier: alle attracties op een rij.

  1. Vakantiepark

Ook voor een gehele kindvriendelijke vakantie kun je terecht bij Drouwenerzand. Het vakantiepark heeft vakantiehuizen, camping met toeristische plaatsen, verschillende lodges, hotel en maar liefst een heuse boomhut en ligt direct naast het attractiepark, waardoor de kinderen elke dag gemakkelijk naar het attractiepark kunnen. Het vakantiepark ligt in een rustige natuurrijke omgeving waar de kinderen veilig kunnen spelen. Er is een speelveld met o.a. een pannakooi en tafeltennistafel aanwezig en in het hoogseizoen staat er een animatieteam klaar om de kinderen te vermaken. De camping heeft een prachtige speeltuin. Benieuwd naar de verschillende overnachtingsmogelijkheden van het Vakantiepark? Kijk dan hier: blijven slapen bij Drouwenerzand.

  1. Faciliteiten

Ook in onze aangeboden faciliteiten proberen we zo kindvriendelijk mogelijk te zijn. We bieden bijvoorbeeld een babyroom aan, kinderstoelen, een magnetron voor opwarmen van babyvoeding, speeltoestellen etc.. Niet echt een faciliteit, maar wel een service: we houden rekening met diëten. Voor een glutenvrij dieet hebben we aparte frituren, maar mocht je een ander dieet volgen vanwege een allergie houden we hier ook graag rekening mee. Loop dan na binnenkomst even naar de keuken om met de kok te overleggen. Naast dat het handig is om te weten wat onze faciliteiten zijn, hebben we nog meer handige en praktische informatie.

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief