Blog kindvriendelijk Drouwenerzand

Op 1 juni wordt de dag van het kind gevierd. Op deze kinderdag worden de kinderen een beetje verwend met bijvoorbeeld cadeautjes of een leuk dagje uit. Ook wordt er stilgestaan bij de rechtenvan het kind en worden hierom heen acties opgezet. Dit zijn natuurlijk veel rechten, maar één die wij belangrijk vinden en onze bijdrage aan willen leveren is het recht op spelen en plezier. Kindvriendelijkheid is dus belangrijk en daarom hierbij een top 5 aan aspecten waarin kindvriendelijkheid tot zijn recht komt in Drouwenerzand.

  1. Kindvriendelijke dienstverlening

Kindvriendelijkheid komt natuurlijk het meest tot uiting in het gevoel dat kinderen bij een dagje uit naar Drouwenerzand ervaren en dit gevoel wordt het sterkst beïnvloed door het menselijke aspect; onze medewerkers. Zij kunnen er voor zorgen dat een kind zich VIP voelt en de dag echt vooral om hun draait en ietsjes minder om de ouders. Aandacht geven door vragen te stellen en het kind zich speciaal te laten voelen. Een leuk voorbeeld hiervan is als een kind zijn verjaardag komt vieren. Bij binnenkomst staat er een mooie verjaardagsstoel klaar waar een gezellige verjaardagsfoto gemaakt kan worden en worden er cadeaus uitgedeeld. Daarnaast krijgt de jarige een mooie button op waardoor de medewerkers de jarige de hele dag kunnen herkennen en hierop kunnen inspelen. 

  1. Veiligheid

Een kind moet ook veilig kunnen spelen. Veiligheid staat echt op nummer één bij Drouwenerzand. Het park is relatief klein en overzichtelijk waardoor je de kinderen gerust rond kan laten struinen. Een kind kan daarbij niet zomaar in een "grote enge" attractie terecht komen. We hebben namelijk voor elke attractie lengte restricites waar de medewerkers streng op toezien, in het kader van veiligheid uiteraard. Op de website kun je deze terugvinden zodat je van tevoren kunt bekijken tot welke attracties de kinderen toegang hebben.

  1. Attracties

Over attracties gesproken... Bij een attractiepark denk je misschien aan de grootste hoogtes en de gigantische snelheden, vaak minder geschikt voor de kleintjes. Drouwenerzand probeert een gevarieerd aanbod te bieden zodat het een leuk uitje voor jong en oud(er) blijft. Voor de kleinsten zijn er bijvoorbeeld de oldtimers, de carrousel en het ponyrijden. In veel attracties is er ook toegang mogelijk onder begeleiding. Zo kun je dus al op jonge leeftijd in veel attracties (als je dit durft natuurlijk) onder de veilige vleugels van bijvoorbeeld je ouders. Meer informatie over de attracties vind je hier: alle attracties op een rij.

  1. Vakantiepark

Ook voor een gehele kindvriendelijke vakantie kun je terecht bij Drouwenerzand. Het vakantiepark heeft vakantiehuizen, camping met toeristische plaatsen, verschillende lodges, hotel en maar liefst een heuse boomhut en ligt direct naast het attractiepark, waardoor de kinderen elke dag gemakkelijk naar het attractiepark kunnen. Het vakantiepark ligt in een rustige natuurrijke omgeving waar de kinderen veilig kunnen spelen. Er is een speelveld met o.a. een pannakooi en tafeltennistafel aanwezig en in het hoogseizoen staat er een animatieteam klaar om de kinderen te vermaken. De camping heeft een prachtige speeltuin. Benieuwd naar de verschillende overnachtingsmogelijkheden van het Vakantiepark? Kijk dan hier: blijven slapen bij Drouwenerzand.

  1. Faciliteiten

Ook in onze aangeboden faciliteiten proberen we zo kindvriendelijk mogelijk te zijn. We bieden bijvoorbeeld een babyroom aan, kinderstoelen, een magnetron voor opwarmen van babyvoeding, speeltoestellen etc.. Niet echt een faciliteit, maar wel een service: we houden rekening met diëten. Voor een glutenvrij dieet hebben we aparte frituren, maar mocht je een ander dieet volgen vanwege een allergie houden we hier ook graag rekening mee. Loop dan na binnenkomst even naar de keuken om met de kok te overleggen. Naast dat het handig is om te weten wat onze faciliteiten zijn, hebben we nog meer handige en praktische informatie.

ONTDEK MEER DAN 20 ATTRACTIES
* nieuw 2023 * Drifter

Deze familieattractie biedt 'fun' voor jong en oud(er)! Middels een hendel tussen de zittingen bepaal je zelf hoe hard je door de bochten 'sjeest'! (wordt binnenkort in gebruik genomen)

Freak Out

Deze stoere, snelle attractie is speciaal voor Drouwenerzand Attractiepark gebouwd en is voor de echte durfals!

Mini Rad

Deze vrolijke attractie is speciaal voor de jongere kinderen die graag de 'hoogte' in gaan.

Hunebed8baan

Een geweldige uitdaging voor de jeugd en hun ouders.

Tea Cups

In de Tea Cups is het volop vermaak voor de kinderen; heerlijk rondjes draaien, gillen en joelen!

Dumbo

Deze superleuke attractie is voor kinderen die zelf graag de 'touwtjes in handen' hebben.

Wild West Swing

De Wild West Swing gaat maar liefst 4 meter de lucht in en dan ook nog scheef draaien!

Landhuys den Linden

Kom ook gruwelijk griezelen in Landhuys den Linden. Vraag gerust een oudere mee als je denkt dat je het te spannend vindt, dat snappen we best!

Dierenmolen

Dikke pret voor de kleintjes onder ons op een koe, ezel of varken!

XLR8

De XLR8 heeft al veel kinderen het hoofd op hol gebracht, binnen één seconde van 0 naar 65 km/pu is ook niet niks!

Trein

Let op! De trein van Drouwenerzand gaat vertrekken, toettoet!!

Speeltoestellen

Fantastische speel en kliederplek: de water- en zandbouwplaats! Doordat het deels verhard is kunnen kinderen in een rolstoel ook lekker mee spelen. 

Happy Sailor

Lekker bootje varen in de Happy Sailor, wat zijn die golven hoog! 

Break Dance

De grootste uithalen hoor je uit deze attractie komen, gierend van de pret draait iedereen zijn rondjes!

Para Jump

De Para Jump is voor de echte lefgozers onder ons!

Piratenboot

Met deze boot breek je de hoogste golven, zonder nat te worden!

Ezelbaan (indoor)

Op de rug van een ezel kun je rustig de Mexicaanse omgeving bekijken.

Botsauto's

Lekker botsen in de botsauto's en denk erom: riemen vast!

Authentieke Caroussel

Heerlijk draaien in de kop en schotel of deinen op de rug van een tijger, olifant of paard.

Spinning Coaster

De Spinning Coaster is een Familie8baan, die je alle bochten goed laat voelen!

Oldtimerbaan

In een prachtige oldtimer mag je zelf sturen en je gasten naar het eindstation chauffeuren, wie wil dat nou niet?!

Waterplein

Neem maar een paar handdoeken mee want het Waterplein zorgt bijna altijd voor minimaal een paar natte voeten! 

ALLE ATTRACTIES
OPENINGSTIJDEN
Check voor je bezoek de openingstijden.
ENTREEPRIJZEN
Bij Drouwenerzand geniet u ALTIJD van de all-in formule! In combinatie met de voordelige entreeprijzen, het ideale uitje voor het hele gezin!
NIEUWS
Hier lees je het laatste nieuws van zowel Drouwenerzand Attractiepark als Drouwenerzand Vakantiepark.
ARRANGEMENTEN
€ 10,50 p.p.
SCHOOLREIS BASISSCHOOL
Het attractiepark is overzichtelijk ingericht; ideaal voor een onvergetelijke schoolreis van groep 3 t/m 8 dus!
€ 14,50 p.p.
IDEAAL VOOR GROEPEN
Ideaal voor je een familiedag en verenigings- of personeelsuitje, alles is in één keer goed geregeld! Genoeg te zien en te beleven door jong èn oud!
vanaf € 10,50 p.p.
KINDERFEESTJES
Het eten is geregeld, de jarige krijgt een kadootje en alle kinderen krijgen iets lekkers!
Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief