Blog hoofd souvenirwinkel

Ik wil jullie graag een kijkje geven van wat er zoal allemaal bij komt kijken. Mijn werkzaamheden bestaan echter niet alleen aan werk gerelateerd aan de winkel dus ik kan jullie geen tijdspad geven van hoe een gehele dag eruit ziet. Eén van de belangrijkste onderdelen is natuurlijk de inkoop voor de winkel. Wat willen onze gasten graag kopen tijdens een bezoekje aan het attractiepark en gaan we mee in hypes als de Fidget Spinners en de Loom bandjes? Ik voer hier onderzoek naar uit en onderhoud veel contacten met diverse leveranciers.

Een deel van het assortiment bestaat natuurlijk uit merchandise rondom onze mascotte Danny. Ik vind het een leuke uitdaging om dit deel steeds te vernieuwen en te optimaliseren. De mascotte is natuurlijk een belangrijk onderdeel, kinderen worden er gek op en men associeert Danny gelijk met Drouwenerzand. Uiteraard moet je hier niet doorslaan in alle knuffels, sleutelhangers, keycords, broodtrommels en rugtassen, ik vind het uitdagend hier een goede balans in te zoeken. 

Bekijken wat de geschikte prijzen zijn voor de artikelen, offertes opvragen bij de leveranciers, het magazijn ordenen; allemaal taken die er achter de schermen bij komen kijken om de winkel effectief te kunnen runnen. En dan moet er natuurlijk ook nog van alles gebeuren wat wel zichtbaar is!

De indeling regelmatig vernieuwen, de schappen aantrekkelijk houden en vooral praktisch maken. Daarnaast help ik zelf ook regelmatig mee in de dagelijkse werkzaamheden achter de balie. Het is een cliché, maar dat is natuurlijk gewoon de beste manier om erachter te komen wat het meest efficiënt werkt en wat de gasten die de winkel bezoeken precies wensen.

Ik zie nog erg veel toekomst in de winkel. Zoals eerder al gemeld is de omvang nog niet gigantisch en dus zijn er alleen al fysiek uitbreidingen mogelijk. Maar in het aanbod blijft het gewoon elk seizoen één grote uitdaging. Wel of niet meegaan met de trends en hypes en goed de technologische ontwikkelingen in de gaten houden.

Met vrolijke groet, Kevin

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief