Algemeen medewerker

Om half 10 is het tijd voor een koffiepauze, half uur werken half uur pauze denk je misschien. Dit is uiteraard niet waar; de reden voor deze vroege pauze is dat het park om 10.00 uur wordt geopend en de rest van mijn collega's rond dit tijdstip allemaal binnen druppelen. Om 09.50 wordt de ochtendbriefing gestart door de leidinggevenden en worden er onderwerpen besproken waar we aandacht aan moeten (blijven) geven m.b.t. bijvoorbeeld veiligheid en gastvrijheid. 

Op het dagrooster zag ik wat we vandaag allemaal gaan doen. Één van de allerleukste aspecten aan mijn werk vind ik dat dit elke dag wisselt en het daarmee ook elke dag weer een verrassing is. Zo wordt er gerouleerd tussen alle attracties, maar ook tussen de kassa's, winkel en eetgelegenheden. Vandaag mag ik de dag beginnen bij de Para-Jump. Ik neem mijn portofoon mee en een aantal doeken. Het eerste wat ik namelijk doe als ik arriveer is de attractie schoonmaken. De eerste gasten komen vervolgens binnen en het komt regelmatig voor dat er een aantal kinderen direct op de Para-Jump afrennen, die is namelijk een favoriet.

Het leuke aan deze attractie, die over de kop gaat, is dat het mogelijk is om het programma als 'operator' zelf samen te stellen. Ik kan dus zelf bepalen hoe vaak gasten over de kop gaan en hoe hard het gaat. Zo wordt elk ritje ook voor mijzelf opnieuw een uitdaging, maar het is ook leuk om de rit persoonlijk op de gast af te stellen. Gastvrijheid vinden wij als bedrijf erg belangrijk en het wordt mij zo erg makkelijk gemaakt om deze te verlenen. 

Na mijn middagpauze wordt er opnieuw gerouleerd en vaak (afhankelijk van de lengte van de werkdag) nogmaals aan het eind van de middag. Genoeg afwisseling en uitdaging dus. Het bedienen van de attracties zelf is vrij eenvoudig. De uitdaging zit voornamelijk in het omgaan met de gasten; ik doe mijn uiterste best om elk ritje weer wat extra's mee te geven. Mocht er iets gebeuren waar ik zelf niet uit kom kan ik altijd een leidinggevende oproepen en bij technische haperingen heb ik spoedig mijn collega's van de technische dienst naast me staan.

Aan het eind van de dag zwaai ik de gasten uit en beginnen we met alle collega's aan de afsluitende schoonmaakwerkzaamheden. Mijn collega’s bepalen ook voor een groot deel waarom ik dit werk zo leuk vind om te doen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om de hele dag in de frisse buiten lucht te kunnen werken. Ik kan eigenlijk maar één nadeel bedenken dat het benoemen waard is en dat is dat het seizoenswerk betreft en ik dus niet het gehele jaar door kan werken.

Zo, hopelijk hebben jullie nu een goede indruk van een 'dagje Drouwenerzand' door de ogen van een medewerker.

Hartelijke groeten, Daniël

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief