10 Tips voor uw schoolreis

10 Tips voor uw schoolreis
Lijstjes, we zijn er dol op; lekker overzichtelijk en afvinken maar!

 1. Bent u met een grote groep? Informeer vroegtijdig naar de mogelijkheden van busvervoer.

 2. Vaak is het wel al bekend, maar zorg dat u goed op de hoogte bent van eventuele allergieën of andere ‘aandachtspunten’ van uw leerlingen.

 3. Komt u met de bus? Probeer te regelen dat er ook iemand met een auto meegaat, dit in geval van onvoorziene omstandigheden.

 4. Zorg dat uw telefoon of fototoestel een volle batterij heeft, zodat u de lachende gezichten en gekke capriolen vast kunt leggen.

 5. Bij zonnig weer is het verstandig om zonnebrand mee te nemen en de kinderen in te smeren.

 6. Geef bij de kinderen aan waar jullie (begeleiding) zitten, dat biedt ze veiligheid en geeft vertrouwen op een onbekende plek.

 7. Gaan er ouders mee? Breng ze vooraf op de hoogte van jullie ‘schoolreis spelregels’.

 8. Mogen de kinderen wel of geen geld of snoep mee tijdens het schoolreisje, maak dit kenbaar bij de kinderen en hun ouders.

 9. Vraag ouders rekening te houden met de kledingkeuze, een schoolreis is doorgaans geen uitje op de ‘catwalk’. Laat de kinderen in ‘makkelijk zittende kleding’ op schoolreis gaan dan kunnen ze volop genieten en hoeven geen rekening te houden met nieuwe kleding. Het is tenslotte de bedoeling van één van de leukste schooldagen van het jaar, dat deze onvergetelijk wordt!

 10. Zorg dat de kinderen goed op de hoogte zijn van de traditie; ‘Allemaal bukken jongens, dan denken de papa’s en mama’s dat jullie niet in de bus zitten!’

  Mist u tips, heeft u (dus) een tip voor ons? Laat het ons weten via: danny@drouwenerzand.nl


Tips voor uw schoolreis naar Drouwenerzand:

 • Bij mooi weer wordt er veel gebruik gemaakt van het Waterplein, we raden u aan om een handdoek/ handdoeken mee te nemen.

 • Veiligheid staat bovenaan! De attracties hebben lengterestricties, het kan dus voorkomen dat er in sommige gevallen een begeleider mee in de attractie moet.

 • Wilt u gezamenlijk eten? Loopt u dan na binnenkomst even naar de kok om een gezamenlijke etenstijd af te spreken.

 • Zijn er kinderen (of begeleiding) die zich aan een dieet dienen te houden, ga ook hiervoor even langs de kok. Dan houden we hier rekening mee. Standaard hebben we glutenvrije snacks, deze worden op een aparte plek in de keuken bereid. Voor vegetarische gasten ligt er een passend alternatief bij het buffet. Gaat het om een dieet die niet zoveel voorkomt, dan horen we dit graag ongeveer een week voor uw bezoek.

 

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief