Kinderfeestje organiseren zo gepiept!

Als  ouder(s) wil je natuurlijk  een  onvergetelijk kinderfeestje voor je zoon of dochter organiseren. Maar wat als je  door de bomen het bos niet meer ziet? Helaas is dit voor veel  ouders toch nog steeds het geval. Zonde toch?

Door met een ‘afvinklijstje’ te werken, weet je zeker dat je niets vergeten bent. Lees hier de tips voor het snel en eenvoudig organiseren van het perfecte kinderfeestje voor jouw zoon of dochter.

1. Waar gaat de voorkeur van mijn kind naar uit?

2. Wat mag het kosten?

3. Hoeveel kinderen kunnen er uitgenodigd worden?

4. Hoe gaan we het doen met vervoer?

5. Hoe nodigen we de kinderen uit?

6. Onvergetelijke kinderfeestje


1. Waar gaat de voorkeur van mijn kind naar uit?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: wat wil mijn kind graag? Wil hij of zij een binnen- of liever een buitenactiviteit, natuurlijk ook rekening houdend met het seizoen waarin hij of zij jarig is. Vaak kiest een kind voor een activiteit waar hij of zij al eens eerder is geweest en er goede herinneringen aan heeft overgehouden; hetzij met een ander kinderfeestje, hetzij met het jaarlijkse schoolreisje. Willen jullie een ‘nieuwe activiteit’ ontdekken, dan is google een uitstekende partner om iets nieuws te vinden.

2. Wat mag het kosten?

Een andere hele belangrijke vraag is natuurlijk; wat mag het kinderfeestje gaan kosten? De wensen van je zoon of dochter zullen wellicht niet altijd aansluiten bij het beschikbare budget, praat hier dan met elkaar over. Geef aan wat de maximale prijs per kind mag zijn, zodat je zoon of dochter hier ook van op de hoogte is.

TIP: een kinderfeestje bij Drouwenerzand vier je al vanaf € 8,95 inclusief een kadootje voor de jarige, iets lekkers voor alle kinderen van het kinderfeestje én natuurlijk het eten & drinken!

3. Hoeveel kinderen kunnen er uitgenodigd worden?

Dit is vaak een gevoelig onderwerp/ onderdeel voor het organiseren van het kinderfeestje. Zonder andere kinderen buiten te sluiten moeten er toch vaak keuzes gemaakt worden, waardoor er helaas altijd kinderen zijn die niet uitgenodigd kunnen worden. Praat hierover met je kind en leg uit dat jullie rekening dienen te houden met het budget en het vervoer. Het is heel kwetsend voor een kind is als hij of zij  als enige van de klas niet uitgenodigd wordt, probeer dit alsjeblieft te voorkomen.

TIP: geef de uitnodiging niet op school aan de kinderen mee maar stuur (of breng) ze naar het huisadres.

4. Hoe gaan we het doen met vervoer?

Heb je zelf (een) auto(‘s) of ben je hulp nodig van familie, buren of andere ouders? Zijn er meer kinderen uitgenodigd dan dat er zitplaatsen zijn, dan is de fiets natuurlijk ook een prima vervoersmiddel (mits de afstand het toelaat natuurlijk)! Zorg ervoor dat je dit op tijd ‘in kaart’ en geregeld hebt, dat geeft rust.

5. Hoe nodigen we de kinderen uit?

Een leuke (zelfgemaakte) uitnodigingskaart voor het kinderfeestje is natuurlijk altijd leuk, maar als je naar Drouwenerzand Attractiepark gaat kun je ook de uitnodigingskaart van Drouwenerzand gebruiken.

Wat zet je zoal op de uitnodiging van een kinderfeestje:

  • Naam van de genodigde;
  • Hoe laat hij of zij ‘waar’ verwacht wordt;
  • Eventueel zou je alvast kunnen aangeven wat jullie gaan doen; maar dit kan natuurlijk ook een verrassing blijven;
  • Vraag of jullie rekening dienen te houden met een allergie of dieet;
  • Telefoonnummer waarop je te bereiken bent, maar vraag ook om het telefoonnummer van de ouder(s) waarop zij te bereiken zijn bij eventuele calamiteiten.
  • Hoe laat de kinderen weer opgehaald- of thuis gebracht (kunnen) worden.

6. Onvergetelijk kinderfeestje

Alle punten van bovenstaand ‘lijstje’ afgevinkt? Dan staat niets een onvergetelijk kinderfeestje nog in de weg!

TIP: neem een fotocamera mee of zorg ervoor dat er genoeg ruimte op uw telefoon is om foto’s van het kinderfeestje te maken. Vaak zijn deze foto’s het leukst als je ze na een paar jaar bekijkt ;).

 

Vier een onvergetelijke kinderfeestje!

 

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief