Wandelen en fietsen in de omgeving

Wandelen
Tegenover Vakantiepark Drouwenerzand wandel je zo natuurgebied 'het Drouwenerzand', met schaapskudde en prachtige zandverstuiving, in. Volg de paarse paaltjes route (ca. 5 km) en geniet van een prachtig stukje natuur direct naast je vakantieadres.

Op zoek naar een leuke wandeling met kinderen? Bewandel dan "het houten pad van Theodoor" in Orvelte (ca. 20 km) of het 'Kabouterpad' bij het Boomkroonpad in Drouwen (ca. 3 km). 

Wandelroutes via je mobiel? Download de app "Storytrails interactieve Tours". Wanneer je deze app downloadt, sorteert deze op nabijheid en vindt deze de dichtstbijzijnde wandelroutes. Veel wandelplezier! 

Verken Drenthe op de fiets 
Vanuit het Vakantiepark kun je alle kanten op. Fiets door de besloten bossen, over de uitgestrekte heide en langs de vele hunebedden. De gevarieerde omgeving van Drenthe maakt een feest van elke vakantie! Fiets op je gemak door de prachtige Drentse natuurgebieden, gezellige dorpjes en andere historische plekjes. 'Op de fietse' naar boerin Agnes in Gasselternijveen (7 km), daar koop je de lekkerste verse melk! Maar er is ook een automaat met romkaatjes - een eigen variant op advocaat. Daarnaast is er een combi-automaat met eieren van een boer uit de buurt, biologische muesli en pannenkoekenmeel van molen De Juffer uit Gasselternijveen. Ben je ook zo dol op kaas? Fiets dan naar kaasmakerij de Marel Esch in Drouwen (800 m), daar worden de heerlijkste kazen gemaakt.

Knooppuntenroute 
Drenthe heeft een groot fietsknooppuntenroute netwerk. Ontdek Drenthe daarom eens op deze manier! Met deze route kun je zelf bepalen waar je start en met welke afstand. Onderweg kom je bordjes tegen met nummers die overeenkomen met de knooppunten. Op de bordjes staan ook de natuurgebieden en dorpjes aangegeven. Zo bepaal je zelf je eigen route door Drenthe! Wil je zelf een route samenstellen? Dat is mogelijk! Met een knooppuntenroute kom je op de mooiste plekjes. Via knooppuntkaarten of een routeplanner stel je eenvoudig een eigen route samen. 

Fietsapp's  
Smartphone in de aanslag! Download een van onderstaande apps en stap op de fiets. Via deze apps vindt je vele fietsroutes door Drenthe. 

  • Route.nl – Vele gratis fietsroutes
  • ANWB – 20 fietsroutes en fietsknooppunten door heel Nederland en België, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en fietsservicepunten. (gratis)
  • Natuur Routes Natuurmonumenten – "wandel of fiets mee met de boswachter" (gratis)
  • Fiets123 – fietsknooppunten door Nederland, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Actief op de mountainbike
Lekker actief op je mountainbike door de prachtige Drentse bossen crossen, wie wil dat nu niet?! In de omgeving van Drouwenerzand zijn mooie bewegwijzerde mountainbikeroutes, dit is er één van: route Gieten - Gasselte (bekijk de routevideo voor een goede indruk, deze is echt fantastisch!).  

         

 

 

Mooie (verharde) fietspaden.

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief