Blog Leidinggevende keuken

Ik begin de dag om 09.00, een uur voor de opening van het park en twee uur voor opening van de keuken. Voor het geval je er nog niet mee bekend bent: Drouwenerzand hanteert een all-in formule. Bij de entreeprijs zit altijd inbegrepen: vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade en softijs!

De keuken opent  om 11 uur wat mij (pauze in vermindering gebracht) anderhalf uur geeft om voor te bereiden en werkzaamheden uit te voeren die tijdens opening niet mogelijk zijn. Het allereerste waar ik mee begin is het maken van de dagsoep aangezien dit de meeste voorbereidingstijd vergt. Daarna bekijk ik de 'dagsheet', hierop staan alle reserveringen voor vandaag. Samen met de operationeel manager bespreek ik de verwachte bezoekersaantallen van de dag waarop ik de rest van mijn voorbereidingen baseer.

Om 10 uur arriveert de rest van mijn keukenteam en deel ik de rest van de voorbereidende taken uit. Zo moet de sla gesneden worden, de binnengekomen bestellingen verwerkt worden en de frituren verschoont. Voor dit laatste gebruiken we de laatste jaren een zeer handig filter systeem. Door gebruik van het filter blijft de olie veel schoner en verbruiken we aanzienlijk minder olie. Het belangrijkste voor ons is natuurlijk dat dit een milieu besparende manier van werken oplevert en daarnaast ook zorgt voor kosten- en tijdbesparing.

Om 11 uur zorgen we dat de versgebakken snacks en belegde broodjes klaar liggen en wordt de keuken geopend. Het belangrijkste gedurende de dag is natuurlijk dat het buffet gevuld en vers blijft. Daarbij is het van groot belang de hele dag goede inschattingen te maken. De drukte bij de uitgiftepunten komt natuurlijk met vlagen en het is daarom een hele organisatie om tijdig in te springen op zo'n piekmoment, maar daarentegen moet het eten ook vers blijven tijdens de rustige momenten en willen we natuurlijk voedselverspilling tegen gaan. Schoolreis groepen spreken bijvoorbeeld van te voren vaak een moment met ons af om gezamenlijk te eten, waardoor we de wachtrijen kort kunnen houden.

Ik besteed ook veel aandacht aan het helpen van mensen die diëten (moeten) volgen of die bepaalde allergieën hebben. Ik sta ze te woord, informeer ze en we zoeken natuurlijk samen naar een goed alternatief. Zo worden er veel vegetarische snacks gebakken en help ik ook mensen die alleen glutenvrij voedsel mogen nuttigen. Het eten wordt hierbij zorgvuldig in aparte frituren gebakken en apart geserveerd.

Een ander punt wat veel aandacht vergt is het goed in de gaten houden van de hygiëne. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt dit landelijk in de gaten en controleert periodiek alle bedrijven in Nederland. Naast dat wij natuurlijk zelf ook zo veilig en hygiënisch mogelijk voedsel willen serveren moeten we ook continu checken of we nog aan de laatste wetten en regels voldoen. Om dit goed te kunnen waarborgen hebben we daarom ook een onafhankelijk bureau ingehuurd die regelmatig langs komt. Mijn dag bestaat dus ook uit het uitvoeren van hun adviezen en aanbevelingen.

Veel schoonmaakwerkzaamheden komen dus bij mijn werk kijken. Zo hebben we twee softijsmachines die veel schoonmaakonderhoud vergen. Naast de dagelijkse uitgebreide schoonmaak worden de machines periodiek geheel gedemonteerd. Alle onderdelen worden uit elkaar gehaald en grondig schoon gemaakt, behoorlijk wat werk! Ik hoef dus niet gauw stil te zitten, er is altijd wel werk te vinden. Dit specifieke werk stopt natuurlijk wel als het park eind oktober dicht gaat. Daarom zijn mijn werkzaamheden tijdens de winterperiode nogal anders wat mij een leuke afwisseling brengt. In de winterperiode houd ik mij namelijk bezig met schilderen! Noodzakelijk maar dankbaar werk om alle attracties na afloop weer met een fris kleurtje te mogen bewonderen!

Ik hoop dat ik jullie hiermee een leuk 'kijkje in de keuken' heb gegeven.

Met vriendelijke groet Aldert

ONTDEK MEER DAN 20 ATTRACTIES
* nieuw 2023 * Drifter

Deze familieattractie biedt 'fun' voor jong en oud(er)! Middels een hendel tussen de zittingen bepaal je zelf hoe hard je door de bochten 'sjeest'! (wordt binnenkort in gebruik genomen)

Freak Out

Deze stoere, snelle attractie is speciaal voor Drouwenerzand Attractiepark gebouwd en is voor de echte durfals!

Mini Rad

Deze vrolijke attractie is speciaal voor de jongere kinderen die graag de 'hoogte' in gaan.

Hunebed8baan

Een geweldige uitdaging voor de jeugd en hun ouders.

Tea Cups

In de Tea Cups is het volop vermaak voor de kinderen; heerlijk rondjes draaien, gillen en joelen!

Dumbo

Deze superleuke attractie is voor kinderen die zelf graag de 'touwtjes in handen' hebben.

Wild West Swing

De Wild West Swing gaat maar liefst 4 meter de lucht in en dan ook nog scheef draaien!

Landhuys den Linden

Kom ook gruwelijk griezelen in Landhuys den Linden. Vraag gerust een oudere mee als je denkt dat je het te spannend vindt, dat snappen we best!

Dierenmolen

Dikke pret voor de kleintjes onder ons op een koe, ezel of varken!

XLR8

De XLR8 heeft al veel kinderen het hoofd op hol gebracht, binnen één seconde van 0 naar 65 km/pu is ook niet niks!

Trein

Let op! De trein van Drouwenerzand gaat vertrekken, toettoet!!

Speeltoestellen

Fantastische speel en kliederplek: de water- en zandbouwplaats! Doordat het deels verhard is kunnen kinderen in een rolstoel ook lekker mee spelen. 

Happy Sailor

Lekker bootje varen in de Happy Sailor, wat zijn die golven hoog! 

Break Dance

De grootste uithalen hoor je uit deze attractie komen, gierend van de pret draait iedereen zijn rondjes!

Para Jump

De Para Jump is voor de echte lefgozers onder ons!

Piratenboot

Met deze boot breek je de hoogste golven, zonder nat te worden!

Ezelbaan (indoor)

Op de rug van een ezel kun je rustig de Mexicaanse omgeving bekijken.

Botsauto's

Lekker botsen in de botsauto's en denk erom: riemen vast!

Authentieke Caroussel

Heerlijk draaien in de kop en schotel of deinen op de rug van een tijger, olifant of paard.

Spinning Coaster

De Spinning Coaster is een Familie8baan, die je alle bochten goed laat voelen!

Oldtimerbaan

In een prachtige oldtimer mag je zelf sturen en je gasten naar het eindstation chauffeuren, wie wil dat nou niet?!

Waterplein

Neem maar een paar handdoeken mee want het Waterplein zorgt bijna altijd voor minimaal een paar natte voeten! 

ALLE ATTRACTIES
OPENINGSTIJDEN
Check voor je bezoek de openingstijden.
ENTREEPRIJZEN
Bij Drouwenerzand geniet u ALTIJD van de all-in formule! In combinatie met de voordelige entreeprijzen, het ideale uitje voor het hele gezin!
NIEUWS
Hier lees je het laatste nieuws van zowel Drouwenerzand Attractiepark als Drouwenerzand Vakantiepark.
ARRANGEMENTEN
€ 10,50 p.p.
SCHOOLREIS BASISSCHOOL
Het attractiepark is overzichtelijk ingericht; ideaal voor een onvergetelijke schoolreis van groep 3 t/m 8 dus!
€ 14,50 p.p.
IDEAAL VOOR GROEPEN
Ideaal voor je een familiedag en verenigings- of personeelsuitje, alles is in één keer goed geregeld! Genoeg te zien en te beleven door jong èn oud!
vanaf € 10,50 p.p.
KINDERFEESTJES
Het eten is geregeld, de jarige krijgt een kadootje en alle kinderen krijgen iets lekkers!
Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief