Coronamaatregelen

Hoe  organiseren wij een veilig uitje?

De instructie vanuit de overheid is onlangs aangepast van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘vermijd drukte’.

Om een bezoek aan Drouwenerzand Attractiepark op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen hebben we een protocol  met onze coronamaatregelen opgesteld. 

Verkoudheidsklachten
Blijf thuis met klachten of als iemand in jouw huishouden klachten heeft als neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging. Bij het aankopen van de tickets maak je de belofte dat je niet naar het park komt met het hebben van dergelijke klachten. 

Eigen huishouden
Bezoek het attractiepark alleen of met je eigen huishouden. Laat onze medewerkers weten dat je tot hetzelfde gezelschap behoort bijvoorbeeld bij het instappen bij de attracties. Met de huidige maatregelen is het van belang dat ouders iets meer bij de kinderen in de buurt blijven omdat het kan voorkomen dat ze voor de kinderen bijvoorbeeld een beugel dicht moeten doen.

1,5 meter
We bewaren altijd 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers. Op verschillende plekken in het park maken pijlen en strepen op de vloer en verschillende bordjes, de looprichting duidelijk.

Hygiëne
Was de handen zeer regelmatig en langdurig tijdens het bezoek. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog. Schud geen handen. We hebben een extra wastafel in het park geplaatst en bij elke attractie hangt een desinfectiepompje.

All-in formule
Aangezien wij niet mogen faciliteren dat het eten (gebodene) zelf opgeschept/ gepakt wordt, hebben wij aanpassingen gemaakt aan onze uitgiftes. De keuken is wel gewoon geopend en je kunt middels een bij de entree ontvangen bestelformulier het eten afhalen in de keuken (er is gelegenheid om later nog een bestelformulier te halen). Benader de uitgifte met één persoon per uitgifte.

De overige producten uit onze all-in formule (softijs, belegde broodjes, fruit, koffie, thee en limonade) kunnen wel gedurende het hele bezoek genuttigd worden, aangezien je dit in de loop kunt nuttigen. Er is nergens sprake van zelfbediening, producten worden je aangereikt door één van de medewerkers.

Wandelpaden / indoor
Volg het éénrichtingsverkeer (aangegeven met pijlen op de grond) en wacht in de aangegeven vakken. Enkele van de wandelpaden zijn smalle paden, geef elkaar hier de ruimte. In het indoorgedeelte moeten we ons houden aan een beperkte capaciteit, toegang (bijv. bij slecht weer) kan dan ook tijdelijk beperkt worden.

Instructies
Volg altijd de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Souvenirwinkel

  • Er zijn niet meer dan vier mensen tegelijkertijd toegestaan.
  • Verplicht gebruik maken van een winkelmandje.
  • Betaal zoveel mogelijk met pin, het liefste contactloos.
  • Raak alleen het product aan dat je nodig hebt.

Meubilair
Verplaats het meubilair niet.

Terras
Tot 1 juni mogen wij het terras helaas nog niet gebruiken. Wel staan er op sommige plekken bankjes waarop u (met uw eigen gezin) plaats kun nemen.

(tussentijds) Verlaten van het park
Het park mag niet tussentijds verlaten worden, denk er dus bijvoorbeeld aan dat er geen spullen in de auto achterblijven. Roken is alleen toegestaan in de toegewezen rookzone in het park en kan niet meer buiten het park.

Verlaat bij sluiting z.s.m. het attractiepark en maak daarbij gebruik van diverse uitgangen om drukte te vermijden.

Attracties
Neem alleen plaats op de door de medewerkers aangegeven plekken. Meten om te oordelen of kinderen tot een attractie toegelaten mogen worden gebeurt op afstand, het betreffende kind dient dan ook zelf plaats te nemen onder de meetlat. De beslissing van de medewerker is leidend.

Bij de speeltoestellen wordt er verwacht dat men zelf de 1,5 meter in acht neemt, vermijd hierbij drukte. Bij extreme drukte kan de toegang tot het speeltoestel tijdelijk beperkt worden.

Er kunnen langere wachttijden ontstaan dan je van ons gewend bent. We moeten namelijk ritten draaien met een lagere capaciteit om de afstand te kunnen waarborgen en maken na elke rit OF moeten we hier ‘regelmatig’ de beugels schoon, we vragen je begrip.

Ticketverkoop
Om een bezoek te kunnen brengen aan het attractiepark is het noodzakelijk om een ticket vooraf online aan te kopen en wordt er op datum gereserveerd. Dit is noodzakelijk aangezien wij anders niet de maximale capaciteit (die is ingesteld om de veiligheid van ons allemaal te waarborgen) kunnen hanteren, een dag kan hierdoor voortijdig uitverkocht zijn. Bij reservering neem je een exclusieve plek in, omboeken of restitutie is derhalve niet mogelijk.

Beschik je al over een ticket voor het attractiepark (vrijkaarten, Poiesz tickets) dan kan je je melden bij de kassa (wij hebben hiervoor elke dag een bepaald gedeelte van de capaciteit gereserveerd).

Met de huidige maatregelen stimuleren wij bezoek in huishouden-samenstelling. Groepsarrangementen, schoolreisjes en kinderfeestjes arrangementen worden derhalve niet aangeboden.

De ticketcontrole dient met één individu per huishouden tegelijk benaderd te worden, wees niet eerder dan vijf minuten voor opening van het park aanwezig. Gewenst is om tickets uit te printen; je legt deze op de tafel voor de medewerker waarna hij of zij deze vervolgens op afstand kan scannen. Indien je wel gebruik wilt maken van een mobiel device dien je deze ook op afstand op de tafel te leggen.

EHBO
Uiteraard staan onze EHBO-medewerkers gewoon voor je klaar, maar zullen je niet fysiek aanraken. Instructies zullen dan ook mondeling en op afstand worden gegeven, benodigd materiaal wordt beschikbaar gesteld.

Buiten werking
Wegens omstandigheden kan een attractie en/of speeltoestel tijdelijk buiten gebruik zijn. Met in acht name van de huidige Covid-19 preventieve maatregelen is het niet mogelijk om ritten te maken met de pony’s.

Parkeren
I.v.m. corona kunt u voorlopig gratis parkeren.

Bovenstaande maatregelen kunnen tussentijds wijzigen na opgedane ervaringen of wijzigingen in de maatregelen.

Drouwenerzand Attractiepark besteedt veel tijd en aandacht aan het actueel houden van de site. Desondanks kan het voorkomen dat er informatie gegeven wordt die intussen niet meer van toepassing is, wij doen uiteraard ons uiterste best om dit te voorkomen maar mocht u iets opvallen wilt u ons hiervan dan op de hoogte brengen. Voor eventuele foutieve vermeldingen op de website kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.

Een vriendelijk verzoek...

Blijf op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen met de Drouwenerzand nieuwsbrief