Geniet van de prachtige omgeving!

Zwembaden, prachtige natuur, hunebedden, outdoor recreatie, musea, alles in de buurt!

Ons vakantiepark bevindt zich op een ideale locatie middenin een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kun je tijdens je vakantie of weekendje weg heerlijk genieten van een wandeling of fietstocht door de besloten bossen van Drenthe en langs de hunebedden en uitgestrekte heide. Of maak een plekje vrij in je programma voor Wildlands Adventure Zoo Emmen en de vele galerieën, musea, markten, speeltuinen en zwembaden in de omgeving. En niet te vergeten: ons gezellige Attractiepark direct naast de ingang van het vakantiepark. De gevarieerde omgeving van Drenthe maakt een feest van elke vakantie!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft vanaf 25 maart 2016 haar splinternieuwe deuren geopend! Ben je onbevreesd en avontuurlijk? Maak een wereldreis in één dag! 
Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Zwemparadijs Tropiqua

Op zoek naar zomerse waterpret en zwemplezier voor jong en oud. In een exotische omgeving met sfeervolle verlichting en het op en top zomerse klimaat, waant u zich in de tropen. Of u er nu heen gaat voor vermaak in en rond het water, of om sportief een baantje te trekken, in Tropiqua kan iedereen zich naar hartelust uitleven. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Hunebedcentrum

Volg het spoor van de hunebedbouwers…
Met 16 hunebedden in de directe omgeving is Borger in Drenthe de hunebedhoofdstad van Nederland. Logisch dus dat hier ook het prachtige Hunebedcentrum te vinden is! Het startpunt van een onvergetelijke reis naar de prehistorie. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Paardrijden tijdens uw vakantie in Drenthe

Manege Gasselte: 4 sterren FNRS manege op ca. 1500 m waar paardenplezier, veiligheid en welzijn hand in hand gaan. Voor echte beginners, jong of wat ouder, een één uurs ritje in stap over de heide en bos. Voor wat meer gevorderden ligt er meer als 100 km ruiterpad uitdagend op u te wachten. Één, twee, drie uurs ritten, of zelfs dagtochten incl. picknick over en door heide en bosgebieden. U bent van harte welkom, een cap is gratis te leen. Stalling of weidegang voor eigen paard/ pony behoort ook tot de mogelijkheden.

Markten in de omgeving

Elke dinsdagmorgen is er weekmarkt in Borger.
Elke vrijdag (8.00 - 14.00 uur) is er markt in Emmen.
Elke woensdag en zaterdag is er markt in Assen.
Elke zaterdag is er weekmarkt in Stadskanaal.
Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag in Groningen.

 

Bioscopen in de omgeving

In de omgeving van Vakantiepark Drouwenerzand zijn ook verschillende bioscopen: Smoky in Stadskanaal, de Kolk in Assen en Utopolis in Emmen.

Theaters in de omgeving

In de directe omgeving van Vakantiepark Drouwenerzand vindt u de volgende theaters: de Kolk in Assen, Geert Teis in Stadskanaal, Oosterpoort en Martiniplaza in Groningen en de Tamboer in Hoogeveen.

(overdekt) winkelen

Drie winkelsteden in de directe omgeving
Zin om even lekker te shoppen in de omgeving van ons vakantiepark? Het bungalowpark ligt in de buurt van drie fantastische winkelsteden: Assen, Emmen en Groningen. Alledrie zijn goed te bereiken (max. 30 autominuten) met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer.

Prachtige natuur

Geniet van de natuur van Drenthe

De omgeving van het vakantiepark is werkelijk een genot voor liefhebbers van de natuur. In de bossen en langs de heide en het veen kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Naast het vakantiepark liggen twee hunebedden en u loopt zo de prachtige bossen in. Tegenover het vakantiepark is nog één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe, ruim 200 hectare groot, het bestaat uit bos en stuifzand, waarvan het grootste gedeelte begrazingsgebied en domein is van een kudde Drentse Heideschapen. Van de natuur genieten gaat vanzelf in zo’n prachtige omgeving!

Heerlijk zwemmen

Zwemgelegenheden zomer en winter

In de directe omgeving zijn er voldoende zwemgelegenheden voor zowel zomer als winter.

Heerlijk zwemmen kunt u ook in de zwemparadijzen en openluchtzwembaden in de directe omgeving. Gieten heeft een mooi openluchtzwembad met o.a. 25 meter bad en glijbaan (ca. 10 autominuten), Gasselternijveen heeft een groot openluchtzwembad en Exloo heeft een mooi gelegen openluchtzwembad met o.a. glijbaan (ca. 15 autominuten). Alle zwembaden hebben zonneweide, speelweide en/ of speeltoestellen.

Bij zomerse temperaturen kunt u genieten van de in de nabij gelegen bossen aantrekkelijk gelegen recreatieplas 't Nije Hemelriek (ca. 10 fietsminuten). U ziet: als u zin heeft om te zwemmen, ligt u zó in het water! 

Kunst en Cultuur

De omgeving van vakantiepark Drouwenerzand kent een veelheid in galeriën, musea en (historische)markten. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen zich daarom zeker niet vervelen tijdens een tochtje door de omgeving. Bij aankomst ontvangt u het informatieboekje Trips, met daarin alle leuke uitjes, markten, tentoonstellingen etc. die Drenthe rijk is.

Klimpark Outdoor Grolloo!

Er is een beginners-, familie-, avontuur- en uitdagingspakoers. De Sensatie is een nieuwe parkoers: start met een kabelbaan van maar liefst 200 meter boven recreatieplas De Kleine Moere. Maak er een leuke, sportieve en gezellige gezinsdag van! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, Klimpark Outdoor Grollo ligt op ca. 15 autominuten. 

Met de kano door de Drentse natuur!

Geniet in uw kano van de prachtige omgeving en ga al peddelend door oude meanders en geniet van de vele vogels, bevers, de verschillende plantensoorten en grote luchtpartijen. Bij Breeland recreatie in Annen (ca.20 autominuten) zijn nog veel meer recreatie mogelijkheden, denk aan: steppen, klootschieten, letterboxen, fietstocht happen en trappen (culinaire fietstocht).

Paardengek, kom maar op!

Zin in een gezellig uitje tussen de paarden met het hele gezin? Dat kan bij Les Chevaux in Buinen!
Op een verantwoorde manier bezig zijn met paarden, voor zowel ervaren- als onervaren ruiters en amazones, dat staat bij Les Chevaux voorop. Om een echte band te krijgen met je paard of pony, poetsen en zadelen jullie bij aanvang de paarden en pony’s zelf.

Bij Les Chevaux heb je: rondrit met Jan Plezier, ponykamp, paardrijles, buitenrit, voltige.

> www.leschevaux.nl
VOLG ONS OOK VIA:
  twitter facebook